zaterdag, december 28, 2002

Kaasfondue

Nodig voor 4 personen:
* 750 gram geraspte jong belegen kaas
* 150 gram danish blue in kleine stukjes
* een halve liter droge witte wijn, bij voorkeur chileense van AH
* 200 cc water
* 2 tenen knoflook
* peper en nootmuskaat
* een half borrelglas kirsch
* allesbinder
Water en wijn verwarmen, kaas erin oplossen, ondertussen blijven roeren. een uitgeperst teentje knoflook erbij, peper en nootmuskaat toevoegen, alles binden en tenslotte de kirsch erbij doen.
Direct opdienen in een glazen schaal die is ingesmeerd met een uitgeperst teentje knoflook.

De fondue eten met: stukken turks brood, kortgekookte roosjes broccoli, stukjes peen en reepjes paprika.
Lekker erbij: een frisse salade, nootjes, een gehakt uitje, olijven etc.
Natuurlijk een heel lekker droog wijntje erbij!