maandag, december 30, 2002

CASHEW MERENGUE


Hee hallo,
Ik weet nou nog steeds niet hoe die fucking scanner werkt, dus dat wordt typen.
Hier dan Het Recept: Cashew merengue (Voor 8 tot 10 personen)

De merengues:
300 gr. cashewnoten
8 eiwitten
375 gr suiker
2 tl vanille essence
2 tl heldere azijn

De vullingen:
250 gr zachte boter
125 gr poedersuiker
4 eetl. creme de cacao (of Kalua dus...)
5 dl. slagroom
1 eetl. sinaasappellikeur
2 tl vanille essence
chocoladekrullen en cacao ter garnering

1. De merengues maken: oven voorverwarmen op 150 graden. Cashewnoten roosteren in pan en fijnhakken/malen
Maak/knip 4 circels van bakbapier van ongeveer 20 cm. doorsnee. splits de eieren en klop de eiwitten stijf in een schone en vetvrije kom. klop geleidelijk de suiker erdoor tot het een mooie witte dik glanzende massa is. Spatel dan de gemalen noten er voorzichtig door met een metalen lepel. Vervolgens ook de vanille essence en de azijn.
Verdeel het mengsel over de vier bakpapieren circels en bak ze vervolgens 45 minuten in de oven. Laat ze dan in de oven afkoelen met de ovendeur op een kiertje.
2. De vullingen: Meng de boter, poedersuiker en creme de cacao (of kalua, Tia maria etc) in een kom en klop tot een luchtig mengsel. Klop in een andere kom de slagroom stijf met de sinaasappellikeur en de vanille essence.
3. Leg een merengue op een schaal en besmeer met de helft van het botermengsel. Leg een tweede merengue erop. Besmeer deze met het slagroommengsel. Herhaal dit met de overige twee. Garneer het geheel met de chocoladekrullen en de cacao.

Voedingswaarde per portie: 10 gram eiwit, 55 gram vet, 55 gram koolhydraten, 130 mg. cholesterol, 3230 kj. (770 cal). hahahaha!

Groet van J.