donderdag, december 12, 2002

Bruinebonensoep

Nodig voor 4 personen:
* 2 blikken bruine bonen
* 2 kleingesneden uien
* 2 in ringen gesneden preien
* 1 eetlepel kerriepoeder
* 1 blikje tomatenpuree
* 1/2 bosje grof gesneden selderie
* 150 gram gehakt gemengd met paneermeel, zout, peper en nootmuskaat

Pureer driekwart van de (uitgelekte) bonen.
Fruit de uien en de prei in een grote pan, voeg de kerriepoeder toe, even meebakken, voeg de bruine bonen puree, de rest van de bonen, de selderie en de tomatenpuree toe, breng alles aan de kook en laat de soep 20 minuten doorkoken. Wel regelmatig roeren!
Draai kleine balletjes van het gehakt en laat deze de laatste 10 minuten meekoken. Maak de soep op smaak met zout en peper.
Heerlijk met bruin stokbrood.