woensdag, november 13, 2002

Ini´s Konijn

Ini is terug.
Zijn konijn zeer de moeite waard:

- één konijn in stukken
- veel scherpe dijon mosterd
- veel reepjes ontbijtspek
- 3 laurierblaadjes
- 5 sjalotjes
- 2 tomaten
- één goede scheut madeira
- vers gemalen peper
- zout
- goede olie, zoals biologische zonnenbloemolie, of extra virgine olijfolie

Smeer de stukken konijn rijkelijk in met mosterd en wikkel ze daarna in met de reepjes spek.
* Prik het spek eventueel vast met cocktailprikkertjes. Braad het vlees daarna op een hoog vuur in de olie aan, totdat de spek bruin begint te worden. (Ikzelf gebruik een zware gietijzeren sudderpan; bij de meeste pannen dient het ter aanbeveling niet alle stukken tegelijk aan te braden.)
Blus het konijn vervolgens met wel twee deciliter madeira (of rode wijn) en voeg de laurierblaadjes, de gepelde, in tweeën gesneden sjalotjes, de in vieren gesneden tomaten, zout en peper naar smaak toe. Laat dit vervolgens een uur sudderen. Serveren met rode kool en aardappelkroketten.

Vind je het zielig om een konijn op te eten, het kan ook met kipfilet. Kipfilets in 4 a 5 stukken snijden, met mosterd insmeren en omwikkelen met ontbijtspek. Verder recept volgen vanaf *.Een half uur sudderen is dan ruim voldoende.