woensdag, november 06, 2002

Albondigas

Nodig:
* 400 gram gehakt
* zout en peper
* 4 eetlepels gekookte koude rijst
* een ei
* 3 eetlepels olie
* 4 tenen knoflook (fijngesneden)
* 1 ui (kleingesneden)
* 1 rode peper (ragfijne draadjes)
* 2 grote tomaten (ontvellen en in kleine stukjes)
* 1 rode paprika (in stukjes)
* 5 dl. runderbouillon
* ketjap manis, 3-4 eetlepels
* korianderblaadjes, 2 eetlepels (fijngesneden)
Het gehakt kruiden met het zout en de peper, rijst en het ei. Het mengsel een half uur laten staan. Hierna weer even mengen en kleine balletjes van draaien.
In een wok de olie verhitten, de fijngesneden knoflook, ui en rode peper aanfruiten, ongeveer 2 minuten. Hierna de tomaten en de paprika meebakken totdat de tomaten uiteenvallen. Bouillon toevoegen, laten koken en de gehaktballetjes toevoegen. Voorzichtig doorroeren en zachtjes laten koken tot alles gaar is, een minuut of 10-12.
Vlak voor het opdienen de ketjap er doorroeren en de koriander er op strooien.
Eten met rijst en/of stokbrood.