zondag, juli 28, 2002

Visburgers

Voorbereidingstijd: 30 minuten plus 1 uur koelen
Bereidingstijd: 10 minuten
Voor 2 - 4 personen

500 g visfilet zonder vel (kabeljauw, gewoon die uit de diepvries kan ook)
2 el fijngehakte peterselie
2 el fijngehakte verse dille
2 el citroensap
1 el kappertjes, fijngehakt
2 augurken, fijngesneden
350 g aardappels (gewoon een paar stevige dus)
wat bloem
1 el olijfolie
4 hamburgerbroodjes
slablaadjes 2 tomaten
tartaarsaus of remouladesaus

De visburgers zijn makkelijk van te voren te maken en in de koelkast te bewaren totdat je ze gaat bakken.

1. Kook de aardappelen en de vis, elk in een pan met water. Stamp de aardappelen fijn en laat het afkoelen. Doe de vis in een kom en prak het met een vork uit elkaar. Laat ook deze afkoelen.
2. Voeg de peterselie, dille, citroensap, kappertjes, augurken en aardappelen bij de vis. Breng het op smaak met peper en zout. Vorm vier burgers (ik haal er zes uit), haal deze door de bloem en zet ze minstens een uur in de koelkast.
3. Verhit olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag, voeg de visburgers toe en bak ze 5 a 6 minuten aan elke kant.
4. Smeer evt. wat boter op de broodjes. Leg er wat sla en tomaat op, doe hierop een visburger en besluit met een lepel tartaar- of remouladesaus. Sluit het broodje.

Met dank aan Uniquehorn!
Heb je ook een lekker recept dat je met ons wil delen? Laat het ons weten, wij lusten alles!