donderdag, mei 16, 2002

Sla

Met de zomer voor de deur en de BBQ afgestoft is het lekkerste frisse bijgerecht toch wel sla. Maak een lekkere slasaus van gelijke delen olie en mayonaise, een scheutje azijn, beetje peper en mosterd.
Of een zoetzure: suiker of zoetstof in azijn oplossen, beetje olie erbij en wat peper en zout, heerlijk!
Ook lekker is wat mierikswortelprut (kant en klaar uit een potje) aan mayonaise toe te voegen. Heerlijk bij vis in de sla.
Sla altijd eerst goed wassen en drogen, dan toevoegen: tomaten (pitjes er uit), komkommer (maak plakjes met de kaassschaaf), stukjes kaas, uitgebakken spekjes, noten, gekookt ei, stukjes zalm of anchovis etc. etc.
Mijn favoriet is de griekse boeren-salade: sla, komkommer, tomaten, rode ui in dunne ringen, olijven en feta. Er overheen een goede olijfolie, azijn, peper en zout.