Nodig (voor 4 personen):
* 1 pak spinazie a la creme
* 1 ui
* 100 gr. ontbijtspek
* 4 ons gehakt, tartaar of en vegetarische variant
* margarine
* 1 theelepel verse tijm
* 1 teen knoflook
* 1 ei
* 250 ml. slagroom
* zout en peper
* 1 kg. aardappels
De spinazie in ongeveer 4 uur laten ontdooien, schaal invetten. De ui snipperen, bakken met het spek en het gehakt. De aardappels kort voorkoken in schijfjes, af laten koelen. De spinazie bij het gehaktmengsel voegen en even kort meeverwarmen. Knoflook persen en tijm er bijvoegen. In een kom ei, room, peper en zout loskloppen.
De ovenschotel vullen met de helft van de aardappels, het mengsel van gehakt en spinazie er op, de rest van de aardappels er boven op, roommengsel er over heen gieten, paar klontjes boter er over heen en in ongeveer 40 minuten gaar laten worden in de oven op 200 gr.
* 1 pak spinazie a la creme
* 1 ui
* 100 gr. ontbijtspek
* 4 ons gehakt, tartaar of en vegetarische variant
* margarine
* 1 theelepel verse tijm
* 1 teen knoflook
* 1 ei
* 250 ml. slagroom
* zout en peper
* 1 kg. aardappels
De spinazie in ongeveer 4 uur laten ontdooien, schaal invetten. De ui snipperen, bakken met het spek en het gehakt. De aardappels kort voorkoken in schijfjes, af laten koelen. De spinazie bij het gehaktmengsel voegen en even kort meeverwarmen. Knoflook persen en tijm er bijvoegen. In een kom ei, room, peper en zout loskloppen.
De ovenschotel vullen met de helft van de aardappels, het mengsel van gehakt en spinazie er op, de rest van de aardappels er boven op, roommengsel er over heen gieten, paar klontjes boter er over heen en in ongeveer 40 minuten gaar laten worden in de oven op 200 gr.