Nodig:
* 250 gr. pure chocolade
* 125 gr. ongezouten zachte boter
* 6 eieren
* 75 gr. suiker
* 100 gr. basterdsuiker
* de geraspte schil van 1 sinaasappel
* scheutje rum of andere sterke drank
* slagroom en een beetje cacaopoeder
Klop 4 eiwitten schuimig met de mixer, voeg de basterdsuiker geleidelijk toe.
De boter en de chocolade laten smelten.
Bij de 4 eidooiers 2 hele eieren toevoegen, de suiker, omroeren, sinaasappelschil en drank erbij, de chocolade en boter toevoegen, roeren, eiwit er bij (eerst 1 schep er helemaal doorheen, dan de rest er voorzichtig doorscheppen.
Alles in een bakblik met bakpapier op de bodem doen.
In een voorverwarme oven bakken op 180 gr., ongeveer 45-60 minuten.
Er bij: slagroom kloppen met een scheutje drank er doorheen, heerlijk als toetje met soesjes en ijs er bij!
* 250 gr. pure chocolade
* 125 gr. ongezouten zachte boter
* 6 eieren
* 75 gr. suiker
* 100 gr. basterdsuiker
* de geraspte schil van 1 sinaasappel
* scheutje rum of andere sterke drank
* slagroom en een beetje cacaopoeder
Klop 4 eiwitten schuimig met de mixer, voeg de basterdsuiker geleidelijk toe.
De boter en de chocolade laten smelten.
Bij de 4 eidooiers 2 hele eieren toevoegen, de suiker, omroeren, sinaasappelschil en drank erbij, de chocolade en boter toevoegen, roeren, eiwit er bij (eerst 1 schep er helemaal doorheen, dan de rest er voorzichtig doorscheppen.
Alles in een bakblik met bakpapier op de bodem doen.
In een voorverwarme oven bakken op 180 gr., ongeveer 45-60 minuten.
Er bij: slagroom kloppen met een scheutje drank er doorheen, heerlijk als toetje met soesjes en ijs er bij!