Nodig:
30 gram boter
30 gram bloem
2 dl melk
½ dl room
2 eieren
150 gram gepelde garnalen
peper
scheutje olie
paneermeel
frituurvet
peterselie
Bereiding:
Smelt de boter en roer de bloem erdoor tot een geel papje is ontstaan, en voeg dan geleidelijk en goed roerend de melk en de room toe tot deze een zeer dikke saus vormen. Splits de eieren. Klop de dooiers los en voeg die ook toe aan de saus. Roer er de garnalen en gehakte peterselie door en voeg peper toe - geen zout, de garnalen zijn al zout.
Spreid deze massa uit, laat hem geheel afkoelen. Vorm er kroketjes van.
Roer de eiwitten los met een klein scheutje olie. Haal de kroketten luchtig door paneermeel, vervolgens door het losgeklopte eiwit en daarna weer door paneermeel. Druk dit goed aan en zorg dat er nergens een opening blijft waardoor tijdens het bakken de inhoud kan gaan uitlopen. Bak de kroketten in een hete frituurpan bruin en krokant. Was enkele takjes peterselie, dep ze goed droog in keukenpapier en houd ze enkele seconden in de hete frituur, vooral niet te lang, dan worden ze bitter. Leg de gebakken peterselie naast de kroketten op een met een gevouwen servet bedekte schotel.
Tip: Een klein scheutje citroensap in de saus geeft een heel fijn, fris smaakje.
Heerlijk als lunch met wat brood!
30 gram boter
30 gram bloem
2 dl melk
½ dl room
2 eieren
150 gram gepelde garnalen
peper
scheutje olie
paneermeel
frituurvet
peterselie
Bereiding:
Smelt de boter en roer de bloem erdoor tot een geel papje is ontstaan, en voeg dan geleidelijk en goed roerend de melk en de room toe tot deze een zeer dikke saus vormen. Splits de eieren. Klop de dooiers los en voeg die ook toe aan de saus. Roer er de garnalen en gehakte peterselie door en voeg peper toe - geen zout, de garnalen zijn al zout.
Spreid deze massa uit, laat hem geheel afkoelen. Vorm er kroketjes van.
Roer de eiwitten los met een klein scheutje olie. Haal de kroketten luchtig door paneermeel, vervolgens door het losgeklopte eiwit en daarna weer door paneermeel. Druk dit goed aan en zorg dat er nergens een opening blijft waardoor tijdens het bakken de inhoud kan gaan uitlopen. Bak de kroketten in een hete frituurpan bruin en krokant. Was enkele takjes peterselie, dep ze goed droog in keukenpapier en houd ze enkele seconden in de hete frituur, vooral niet te lang, dan worden ze bitter. Leg de gebakken peterselie naast de kroketten op een met een gevouwen servet bedekte schotel.
Tip: Een klein scheutje citroensap in de saus geeft een heel fijn, fris smaakje.
Heerlijk als lunch met wat brood!