Oven: 200 graden
Bakken: ca. 30 minuten
8 blaadjes bladerdeeg
300 gr broccoli
1 prei
olie
2 eieren
peper
ketjep (Manis)
4 eetl slagroom
10 sprieten bieslook
100 gr (gezouten) cashewnoten
250 gr camembert
Laat de bladerdeeg ontdooien en warm de oven voor op 200 graden.
Snijd roosjes van de stronken broccoli en snijd ze in plakjes.
Snijd de prei in stukken.
In een pan de broccoli en prei in weinig water aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes laten koken.
Onder koud stromend water afspoelen en in een vergiet laten uitlekken.
Vet een springvorm in met een beetje olie en bekleed deze met de bladerdeeg.
Klop de eieren los met de peper, ketjap en slagroom.
Bieslook erboven fijnknippen en erdoor roeren.
Snijd de camembert en cashewnoten in stukjes.
Schep het groentenmengsel op de deegboden, verdeel de camembert erover en strooi als laatste de cashewnoten over de taart.
Bak hem ca. 30 minuten in de oven bruin. Direct serveren.
Tip:
Lekker met groene salade. Kan heel goed koud gegeten worden.
Heerlijke vega-recepten via: Het Vegetarische Plekje!
Bakken: ca. 30 minuten
8 blaadjes bladerdeeg
300 gr broccoli
1 prei
olie
2 eieren
peper
ketjep (Manis)
4 eetl slagroom
10 sprieten bieslook
100 gr (gezouten) cashewnoten
250 gr camembert
Laat de bladerdeeg ontdooien en warm de oven voor op 200 graden.
Snijd roosjes van de stronken broccoli en snijd ze in plakjes.
Snijd de prei in stukken.
In een pan de broccoli en prei in weinig water aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes laten koken.
Onder koud stromend water afspoelen en in een vergiet laten uitlekken.
Vet een springvorm in met een beetje olie en bekleed deze met de bladerdeeg.
Klop de eieren los met de peper, ketjap en slagroom.
Bieslook erboven fijnknippen en erdoor roeren.
Snijd de camembert en cashewnoten in stukjes.
Schep het groentenmengsel op de deegboden, verdeel de camembert erover en strooi als laatste de cashewnoten over de taart.
Bak hem ca. 30 minuten in de oven bruin. Direct serveren.
Tip:
Lekker met groene salade. Kan heel goed koud gegeten worden.
Heerlijke vega-recepten via: Het Vegetarische Plekje!