donderdag, februari 14, 2002

Kip in de romertopf

Nodig:
* Kip, in stukken
* Boeren soepgroenten (diepvries)
* Sperciebonen of erwten, een handje
* Zout en kerrie
* Kerriesaus, een zakje
* Creme fraiche, klein bekertje
* Appel, 1x in stukjes
* Ananas, 1 blikje
* Ontbijtspek, 1 ons in plakjes
* Rijst

De romertopf minimaal 10 minuten weken in koud water!
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Een bodem water in de braadschotel doen, stukken kip erin, over elke laag kip spek erover en kruiden met zout en kerrie.
Ongeveer 1-1,5 uur stoven.
Rijst koken.
Mengen: appel, groenten, ananas met het vocht en kerriepoeder. Dit bij de kip doen, nog een 1/2 uur laten stoven.
Hierna de schotel uit de oven halen, vocht in een steelpan afgieten en hiermee de saus maken met het zakje kerriesaus. Creme fraiche erdoor roeren, eventueel nog wat zout en kerriepoeder toevoegen.

Tip: Een romertopf is erg duur als je hem nieuw koopt, bovendien gebruik je hem meestal niet zo vaak...Ik kom ze vaak tegen op de rommelmarkt voor erg weinig! De mijne kocht ik ooit voor F2,50! Probeer de grootste maat te nemen, bijvoorbeeld die voor vis.