Nodig (voor 2 personen):
* Courgette, een kleine
* Knoflook, 2 tenen
* Tomatenpuree, een klein blikje
* Gerookte zalm of surimi, 1 ons
* Garnalen, 1 ons
* Olijfolie
* Pasta, vers of gedroogd, 3 ons
* Slagroom, 250 ml.
Werkwijze:
Zet water voor de pasta op en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing.
Verwarm de olijfolie en bak hierin de fijngesneden knoflook 2 minuten.
Voeg de in kleine blokjes gesneden courgette toe, bak een paar minuten mee, voeg hierna de tomatenpuree toe, ook even meebakken.
Voeg de slagroom toe en breng het geheel langzaam aan de kook. Bind de saus zonodig bij met een beetje maizena, opgelost in koude melk. De saus moet niet te dik zijn!!
Voeg als laatste de garnalen en de zalm of surimi toe, even doorwarmen (niet meer koken!) en gelijk, maar apart, opdienen met de pasta!
In plaats van zalm en garnalen kun je ook spekjes en ham gebruiken. Spekjes dan van te voren even uitbakken. Het is dan ook lekker om wat geraspte oude kaas (ongeveer 75 g) aan de saus toe te voegen.
* Courgette, een kleine
* Knoflook, 2 tenen
* Tomatenpuree, een klein blikje
* Gerookte zalm of surimi, 1 ons
* Garnalen, 1 ons
* Olijfolie
* Pasta, vers of gedroogd, 3 ons
* Slagroom, 250 ml.
Werkwijze:
Zet water voor de pasta op en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing.
Verwarm de olijfolie en bak hierin de fijngesneden knoflook 2 minuten.
Voeg de in kleine blokjes gesneden courgette toe, bak een paar minuten mee, voeg hierna de tomatenpuree toe, ook even meebakken.
Voeg de slagroom toe en breng het geheel langzaam aan de kook. Bind de saus zonodig bij met een beetje maizena, opgelost in koude melk. De saus moet niet te dik zijn!!
Voeg als laatste de garnalen en de zalm of surimi toe, even doorwarmen (niet meer koken!) en gelijk, maar apart, opdienen met de pasta!
In plaats van zalm en garnalen kun je ook spekjes en ham gebruiken. Spekjes dan van te voren even uitbakken. Het is dan ook lekker om wat geraspte oude kaas (ongeveer 75 g) aan de saus toe te voegen.