donderdag, januari 03, 2002

Surinaamse kip!

Nodig:
* Kip, poten, stukken, wat je wil
* Olie
* Knoflook
* Uien
* Chicken marinade
* Ketjap
* Gember (vers)
* Suiker

Werkwijze:
De kip 1 dag van tevoren in de marinade leggen.
Marinade: Ongeveer een halve fles chicken marinade met een flinke scheut ketjap, 2 tenen knoflook, suiker en gember (in plakken) mengen, kip erbij. Af en toe doorroeren.
Volgende dag: Kip uit laten lekken en eventueel droog deppen, marinade bewaren!
De kip aanbraden tot het mooi bruin is, kleine beetjes marinade toevoegen, niet te nat en niet te droog!
Ui en knoflook fijnsnipperen, de plakken gember even meebakken, ui en knoflook ook. Mag best lekker veel zijn!
De rest van de marinade toevoegen, in laten koken en proeven of het zoet smaakt! Het moet zoet smaken! Zo niet, voeg suiker bij.
De gember verwijderen, de saus eventueel wat binden.
Lekker zachtjes laten sudderen totdat het vlees bijna van het bot valt.
Heerlijk met rijst en kool (roergebakken).