maandag, december 17, 2001

Spaghetti met gehaktballetjes

Nodig (4 personen):
* Pond gehakt
* Parmezaanse kaas
* Ei 1x
* Griesmeel 3 eetlepels
* Oregano
* Zout en peper
* Knoflook en eventueel wat ui
Kneed alles door elkaar en maak er Kleine balletjes van.

Verder nodig:
* Blikken tomaten 2x
* Spaghetti
* Geraspte kaas
* Olie, boter, melk en suiker

Saus:
Neem 2 blikken tomaten, pureer de inhoud fijn.
Ui, knoflook en oregano klein snijden, fruiten in olie met een klein beetje boter erbij, zout en peper toevoegen, de gezeefde tomaten erbij en een beetje water en suiker. Pan gedeeltelijk afdekken en 10 min. laten sudderen.
Water voor de spaghetti opzetten.
Wat melk toevoegen en de gehaktballetjes, nog eens 20 min. laten sudderen.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.

Saus en spaghetti apart serveren met lekker veel geraspte kaas.