donderdag, december 13, 2001

Spaanse Casserole

Voor 4 personen

Nodig:
* Doperwtjes, klein blikje of diepvries
* 1 ons mager rookspek in blokjes
* 3 ons kipfilet, in stukjes
* 4 sausijsjes
* 1 grote ui, in stukjes
* 2 teentjes knoflook, geperst
* 2-3 ons rijst
* 2 theelepels paprikapoeder, peper, zout en boter
* 1 rode paprika, in stukjes
* 2 eieren en een beetje melk
* 1-2 ons geraspte kaas

Werkwijze:
Eerst de rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing.
De sausijsjes bak je apart (bijvoorbeeld in de grillpan, prik gaatjes in de sausijsjes zodat het vet er uit kan).
Dan het spek uitbakken, ui erbij, de paprika en de knoflook.
De kipfilet kruiden met peper, zout en paprikapoeder en mee bakken.
Vervolgens de erwtjes toevoegen.
De rijst afgieten, bij de rest gooien en mengen. Het vuur kan uit.

Een ovenschaal invetten, sausijsjes er in leggen en de rest er bovenop.
Eieren, kaas en melk door elkaar roeren en er op doen.
Onder de grill of in een hete oven tot de kaas krokant is...