vrijdag, december 21, 2001

Krieltjes uit de oven

Ik doe het altijd met die kant en klaar krieltjes. Verder idem!! Misschien iets korter in de oven, omdat ze kleiner zijn.
Heb toevallig net een restverwerkende maaltijdvariant gemaakt. Dat spaarde me weer even een pizzakoerier uit. Rauwkost erbij, klaar.

Nodig, voor 1 persoon, dus voor meer gewoon vermenigvuldigen...:
* 1 vleestomaat
* 200 gram krieltjes
* 50 gram plakjes rauwe ham (ardenner in dit geval)
* 1 teen knoflook (gehakt)
* grof zeezout met italiaanse kruiden
* olijfolie
* gerapte kaas

Krieltjes halveren. Tomaat in stukjes snijden. Ham fijnsnijden. Alles in ovenschaaltje flikkeren. Husselen met olijfolie en gehalte knoflook. Grof zout met kruiden er door mengen. Geraspte kaas eroverheen strooien. Oven 225 graden cica 30 minuten. Als je de krieltjes even voorgaart in de magnetron kan het korter.