4 personen
Nodig:
* Water, ongeveer een liter
* Bouillontabletten (1 per 0,5L water)
* Spliterwten, 3 -4 ons
* Winterpeen, 1 a 2
* Prei, 2
* Selderieknol, een halve
* Selderieblad
* Speklapjes, 4
* Hamlapjes, 3-4 ons
* Zout en Peper
* Rookworsten, vers!
Werkwijze:
De groente wassen en snijden, alles in kleine plakjes, schijfjes en stukjes. Het selderieblad grof snijden.
Water in de pan doen met de bouillonblokjes, alles toevoegen, vlees er op (niet snijden) aan de kook brengen en een paar uur zachtjes laten pruttelen. Af en toe roeren! Vlees in stukken snijden, weer terug in de pan doen en op smaak brengen. Worsten in heet water gaar laten worden, apart opdienen.
Erbij: Bruin stokbrood
Nodig:
* Water, ongeveer een liter
* Bouillontabletten (1 per 0,5L water)
* Spliterwten, 3 -4 ons
* Winterpeen, 1 a 2
* Prei, 2
* Selderieknol, een halve
* Selderieblad
* Speklapjes, 4
* Hamlapjes, 3-4 ons
* Zout en Peper
* Rookworsten, vers!
Werkwijze:
De groente wassen en snijden, alles in kleine plakjes, schijfjes en stukjes. Het selderieblad grof snijden.
Water in de pan doen met de bouillonblokjes, alles toevoegen, vlees er op (niet snijden) aan de kook brengen en een paar uur zachtjes laten pruttelen. Af en toe roeren! Vlees in stukken snijden, weer terug in de pan doen en op smaak brengen. Worsten in heet water gaar laten worden, apart opdienen.
Erbij: Bruin stokbrood