Zalm gemarineerd in hoisin



Een recept van Bill Granger uit Delicious. Erg lekker en makkelijk als je voor meer mensen kookt, omdat de zalm in de oven gaat. Zo heb je je fornuis vrij voor het maken van de bijgerechten. Wij aten er chinese noedels bij en gewokte sugarsnaps, grofgesneden prei, rode en gele paprika.

2 el sojasaus
2 el hoisinsaus (pot, toko)
1 el rijstazijn
1 el olie
1 el citroensap
1 stukje verse gember van ca 2 cm, geraspt
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode peper in ringetjes
4 zalmfilets van 200 g (zonder vel)

Roer alle ingredienten voor de marinade door elkaar en leg de zalmfilets erin. Zorg dat de zalm aan alle kanten bedekt is door de marinade en laat maximaal een uur marineren. Verwarm de oven voor op 220 graden. Neem de zalm uit de marinade en bewaar de marinade. Leg de zalm op bakpapier op een bakplaat. Bak de zalm in de oven 12-15 minuten (rose), of iets langer als ie echt gaar moet zijn. Ik doe meestal 20 minuten.
Laat de marinade 2 minuten zachtjes koken en serveer deze als saus erbij.
Of wok de groenten kort en blus die af met de marinade. Verdeel inmiddels gekookte warme noedels over 4 borden en schep de gewokte groente en de zalm erbovenop.