Abrikozenmuffins met hazelnoten en witte chocolade


Deze muffins komen uit het Fotokookboek Bakken, een iPad applicatie. In het originele recept worden macadamianoten gebruikt, maar die hadden ze niet ongezouten bij de digros, dus heb ik hazelnoten gebruikt (van dr Oetker). De hoeveelheden heb ik ook een heel klein beetje aangepast. Ik weet ook niet waarom maar ze zijn gelukt en waren erg lekker en niet te zoet (door de karnemelk natuurlijk).

voor 12 stuks:
300 g bloem
1 el bakpoeder
125 g lichtbruine basterdsuiker
85 g gedroogde en gewelde abrikozen, in stukjes gesneden
55 g hazelnoten, grofgehakt
75 g witte chocolade, in stukjes
2 eieren, losgeklopt
200 ml karnemelk
100 ml zonnebloemolie

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zeef de bloem en bakpoeder boven een mengkom, voeg de suiker toe en meng dit goed. Voeg de gehakte hazelnoten, de witte chocolade en de in stukjes gesneden abrikozen erbij en roer dit goed door het bloem-suikermengsel. Klop de eieren met de karnemelk en olie en roer dit mengsel door de droge ingredienten in de mengkom. Leg papieren vormpjes in een muffinvorm en schep het beslag daar in, dit gaat het makkelijkst met een lepel en een vork.
Bak de muffins 20 a 30 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn. Je kunt ze zowel warm als koud serveren, maar een beetje nog net warm zijn ze het lekkerst.