zondag, mei 22, 2005

GEROOSTERDE PAPRIKA

Voor in de salade, ik deed het zwartblakeren boven een gasvlam, maar het kan dus ook in de oven of onder hete grill:

Verwarm de oven voor op 230°C. Snijd de gewassen en gedroogde paprika's in vieren en verwijder de steelaanzetten, de zaadlijsten en de zaadjes. Druk de paprikaparten zonodig plat en bestrijk de schil dun met wat plantaardige olie. Leg de paprikakwarten met de schil naar boven naast elkaar op het ovenrooster en schuif er de met een velletje bakpapier beklede braadslee onder, om het uitlopende vocht op te vangen. Schuif de paprika's in het midden van de voorverwarmde oven en schakel de grill in.
De velletjes moeten opgeblazen en zwartgeblakerd zijn. Dat duurt 10 tot 20 minuten. leg de paprika's na ca. 10 minuten een keer om, zodat ze gelijkmatig verkleuren. Neem de paprika's uit de oven en stop ze in een grote plastic zak die goed wordt dichtgeknoopt. Zo komen de velletjes goed los. Verwijder de velletjes van de paprika's, als ze in de zak zijn afgekoeld.

Zie ook recept bij webculinair.nl